tisdag 18 juni 2013

Aristocats-Kullen har blivit en vecka gammal

SE*Storytail's Toulouse

Idag var det en vecka sedan SE*Storytail's Rapunzel fick sin första kull. Den fick hon tillsammans med IC S*Myselisia's Neville och den här veckan har bokstavligt talat sprungit iväg, dock inte helt bekymmerslöst. Förlossningen gick hur bra som helst och Rapunzel var jätteduktig förstföderska och var lugn och sansad.
Första kattungen blev en kille som kom 17:10 och fick heta Thomas O'Malley och vägde hela 163 gram. Nummer två var Berlioz och han kom 17:37 och vägde 136 gram. Trean blev en tjej som fick heta Duchess och hon vägde 127 gram och kom klockan 17:51. Nummer fyra kom 18:08 och var en kille som fick heta Peppo och vägde 111 gram. Där trodde jag att nu kan det inte vara fler för jag tyckte inte att Rapunzel var så stor men det kom två kattungar till och nummer fem blev en tjej till och hon fick heta Marie och hon kom 18:36 och vägde 123 gram. Sista kattungen och nummer sex blev en liten kille som heter Toulouse och han vägde 101 gram och kom 19:00. Rapunzel förlöste alla sex kattungar på mindre än två timmar och var så duktig med varje kattunge som kom ut trots att det gick väldigt fort. Rapunzels mjölk rann till väldigt fort och ingen utav kattungarna gick ner något det första dygnet men sedan började Toulouse gå ner i vikt och var nere på 87 gram som minst så jag började stödmata honom på fredagen för han blev tyvärr undanskuffad av de andra som var mycket starkare och större och det var inte helt lätt. Jag fick upp Toulouse till 102 gram från 87 gram på ett dygn men sedan tog det stop. Toulouse ville inte bli matad och var en riktig kämpe och skrek och kämpade emot så jag började lägga till honom på Rapunzel men han ville inte ha de spenarna som jag la till honom till och tillslut så märkte jag att han hade valt en spene längst fram under ena benet och där kom det inte så mycket mjölk och där fick han inte ligga så länge som han behövde och blev antingen undanskuffad av sina syskon eller så reste sig Rapunzel ur bolådan och gick undan så ett tag kände jag mig väldigt otillräcklig. Som tur finns det helt underbara uppfödare som Cecilia Gylling och Birgitta Karlsson som hjälpte mig oerhört mycket genom att komma med tips och idéer. 
Nu matar jag Toulouse med KMR var tredje timme och sedan jag började med det så har han så sakteliga gått upp några gram per dag och idag en vecka gammal väger han 117 gram och har gått upp 16 gram på en vecka. Trots att jag matade honom med KMR så var det svårt att få upp honom i vikt. Första dygnet fick jag upp honom 15 gram men sedan stod han still där i två dygn, men sen i måndags kväll tills idag har jag fått upp honom 15 gram till och han tillåter att man matar honom nu och han kommer till mycket mer hos Rapunzel också eftersom de andra sover mycket mer nu mellan målen. Toulouse är en riktig kämpe och har hela tiden varit pigg och vid god vigör. Jag vägrade ge upp på honom och nu äntligen verkar det som att det har vänt, men jag kommer att få stödmat honom tills att de börjar få smaka på vanlig mat. Det går inte jämföra honom med de andra i kullen för Thomas O'Malley väger idag 261 gram och har gått upp 98 gram på en vecka och Berlioz väger 221 gram och har gått upp 85 gram. Duchess är den som ökat mest från födseln och väger idag 242 gram och har gått upp hela 115 gram. Marie har gått från 123 gram till 221 gram och har gått upp 98 gram. Sedan har vi de två mindre pojkarna Peppo och Toulouse som från början vägde rätt mycket mindre än de andra och Peppo har gått från 111 gram till 159 gram så han har ökat 48 gram på en vecka och sist och minst lille Toulouse med 16 gram. 
Jag tycker att allihopa ser väldigt lovande ut men just nu så är nog mina favoriter Berlioz och Marie och det skall bli väldigt roligt och se hur de kommer utvecklas allihopa, speciellt min lille kämpe Toulouse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar