tisdag 30 oktober 2012

WORLD WINNER 2012

Xantos på World Winner Catshow i Kroatien 2012

Vilken fantastisk upplevelse vi haft i helgen jag och Xantos!

Bara resan ner till Kroatien skulle bli en upplevelse i sig och sedan medverka i en World Winner Show för första gången var något som jag såg fram emot väldigt mycket och kan säga att jag blev inte besviken, för vilka dagar vi haft.
Jag och Birgitta Karlsson åkte i från Borås redan strax efter lunch på Onsdagen den 24:e  så vi skulle ha gott om tid på oss eftersom vi skulle bila ner.
Resan ner gick fantastiskt bra och mycket tack vare Birgittas nya GPS som visade oss vägen.
Vi kom fram till vårt hotell som låg cirka 15-20 minuter utanför Zagrebs stadskärna och efter en cirka 23 timmar lång bilfärd så fick det bli en välförtjänt tupplur.
På kvällen åt vi middag på restaurangen på hotellet och sedan kröp jag ner i sängen med Xantos och titta lite på TV innan vi somnade, man var rejält trött efter bilresan ner så det fick bli en tidig kväll.
På fredagen åkte vi in till Zagreb och kollade på arenan där utställningen skulle hållas så vi visste vart vi skulle och hur lång tid det tog att ta sig dit, men efter cirka tre varv runt arenan och inga tecken på att det ens skulle hållas ett World Winner på arenan så förlitade vi oss på andra utställares information och på Lördagen så var det en betydlig skillnad och det var en riktigt mäktig och rolig upplevelse.

Scenen på Wold Winner

Xantos fick Ms. Elisabeth Steinhauser från Österike och henne har aldrig Xantos haft innan och jag hade ingen som helst uppfattning om henne så jag var rejält spänd när han skulle upp för bedömning. Min burgranne skojade med mig innan jag skulle upp för bedömningen på Xantos och påpekade att jag hade missat ett ställe på honom när jag preparerade honom och detta med glimten i ögat. Men är man på World Winner så tycker i alla fall jag att är det någonstans där det inte är tillåtet med en opreparerad katt så är det absolut på World Winner. Tyvärr kunde man se många katter som inte var speciellt bra preparerade och det tycker jag är väldigt synd att det är så och väldigt konstig med för den delen.

Strax innan bedömningen och Xantos är cool-lugn som vanligt.
Xantos fick en jättefin bedömning av Elisabeth och allt var EXCELLENT på alla delar och jag fick jättefin kritik för hans fina preparering, synd dock att han inte är i full pälskondition för då hade han varit riktigt "flashig". Kul att få en sådan bedömning från en domare han aldrig haft förut och ytterligare en bekräftelse på att han är väldigt fin. Xantos fick vänta  i buren bakom domaren för han hade fler konkurrenter men domaren valde att skicka hem dem en efter en och tillslut var det bara Xantos och en vacker hona som tillslut stod mot varandra i BIV:en och den tog tyvärr inte Xantos.
Men Xantos skulle komma tillbaka för nominering och timmarna som gick till den kändes som en hel evighet men väl där stod han mot en ragdoll och en annan norsk skogkatt och Elisabeth började prata och jämföra de två andra konkurrenterna och när hon var färdig med dem så sa hon att i jämförelse mot de andra två katterna har herren här allt så väljer jag att nominera honom. Vilken LYCKA Xantos var i panel på World Winner Catshow, bara det var större an alla BIS och nomineringar han fått tidigare och en stor vinst bara det.

JAAAAAA! Xantos nominerad till panel.
Alla kategori 2 domare , 13 st.
Xantos i panelen.
Xantos visade upp sig fint i panelen som vanligt men fick se sig slagen av en vacker ragdoll från Norge. Jag ska ärligt säga att det hade varit en dröm att gå hela vägen men bara Xantos nominering var en vinst i sig. Nu längtar vi till World Winner i Danmark 2013 och då blir de dessutom MYCKET närmare bilfärd =)

3 kommentarer:

 1. va roligt L-M!!! Grattis!
  vilken upplevelse.
  kram på er.

  Linda B

  SvaraRadera
 2. Härlig berättelse! Vi ska också till Danmark vilket ska bli väldigt spännande då vi är väldigt gröna än :). Jag har en Cornish rex hane själv som är röd. Du som varit med lite mer än mig..ska man vara uppklädd själv när man ställer ut på sån stor utställning? vad är rätt..byxor, kjol?

  Är det mycket annorlunda mot vanlig internationell utställning eller går det till på samma sätt?

  Hoppas du kan svara även om det är länge sedan du skrev detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Monica!

   Ledsen att jag inte svarat tidigare men har inte sett ditt inlägg tidigare :-(
   Det var en jätterolig upplevelse World Winner och tycker att ni gör helt rätt i att åka till Danmark.
   World Winner fungerar likadant som en vanlig utställning men är mycket större och mycket festligare och arrangeras med mer "pompa och ståt" De flesta brukar ha "vanlig" klädsel första dagen men på andra dagen då panelerna är brukar man ta på sig de svenska färgerna och en del målar Sveriges flagga på kinderna.

   Hoppas att det hjälpte lite och att ni får en jätterolig upplevelse.

   Radera